Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Allmänt om grytraser

Jack Russell Terriers for Dummies

Av: Deborah Britt-Hay

Utgiven år: 2000

Förlag: IDG Books

ISBN: 0764552686

Boken utgör en allmän introduktion till rasen skriven på ett kortfattat och lättsamt sätt. Allt från rasstandard och rasspecifika drag till kost, vård och aktiviteter tas upp. Boken är fullmatad med diverse tips om rasen och fungerar med fördel som ett allmänt referensverk. Rekommenderas.

Betyg: 8 grävlingar

The Jack Russell Terrier Handbook

Av: D. Caroline Coile

Utgiven år: 2000

Förlag: Barron’s

ISBN: 0764114115

En utmärkt bok skriven ur ett amerikanskt perspektiv. Boken behandlar allmänt alla delar av rasen med stort fokus på hälso- och vårdaspekterna av rasen. Boken innehåller utmärkta kapitel om aktivering, beteende och träning. Ett plus för fina bilder och bra illustrationer. Rekommenderas.

Betyg: 8 grävlingar

The Parson Russell Terrier

Av: Alan & Maureen Broadstock

Utgiven år: 2002

Förlag: Ringpress Books

ISBN: 1860542131

En nätt och fint illustrerad bok skriven av två engelska rasexperter och utställningsdomare. Boken riktar sig till den nyblivne valpägaren och utgör en kortfattad introduktion till rasen med betoning på skötsel, träning och aktivering av valpen och unghunden. Lämplig för nybörjaren.

Betyg: 5 grävlingar

The Ultimate Jack Russell Terrier

Av: Mary Strom (red)

Utgiven år: 1999

Förlag: Ringpress Books

ISBN: 1860541550

En mycket bra bok med kapitel skrivna av ett flertal rasexperter. Boken täcker ingående alla områden av rasen och fungerar därför som ett referensverk både för nybörjaren såväl som den garvade Parsonägaren. Boken innehåller bl. a. utmärkta kapitel om aktiviteter, jakt, rasstandard, rasen i konsten samt pälsvård. Dessutom är boken rikligt illustrerad med vackra färgbilder av hög kvalitet. Rekommenderas varmt.

Betyg: 10 grävlingar

Tickner’s Terriers

Av: John Tickner

Utgiven år: 1977

Förlag: The Standfast Press

ISBN: 0904602060