Den här sidan använder cookies. Läs mer här. Jag förstår!

Eftersök

Eftersök på mindre rovdjur är också ett måste, lika väl som det är på fågel och klövdjur. Eftersökshunden för jordlevande vilt skall och måste vara tränad i grytarbete och blodspår ovan jord. Hunden skall ha en sådan skärpa att den även bör kunna ställa viltet ovan jord så att det kan avlivas så humant som möjligt. Det är inte bara hunden som skall utföra eftersöket utan det är ett eftersöksekipage som arbetar tillsammans. 

En fullgod eftersökshund skall ha minst:
 

grytanlagsprov kval 1 alt. godkänt grytanlagsprov

godkänt anlagsprov viltspår

godkänt grytapporteringsprov

  

Eftersöksdiplom eller Godkänd eftersökshund Gryt 

Ägare till hund med ovan nämnda meriter kan ansöka om eftersöksdiplom hos Svenska Grythundklubben. Sänd anmälan med reg.nr. och bifoga kopior på ovan nämnda resultat eller utskrift från SKK Hunddata samt bild på hunden (om ni önskar publicering i årsboken) skickas till SGKs provsekreterare via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. alt postalt (se Föreningen/Styrelsen). 

Observera att om protokoll skickas in måste de vara läsbara, framför allt datumet för respektive prov, annars skrivs inget diplom. Ägaren till hunden skall vara medlem i SGK.